Nieuwsbrief Maart 2024

Een verse nieuwsbrief is weer aan de vrienden toegestuurd.Ook hier te lezen.

De planten voor de herinrichting van de Tiglientuin zijn binnen!

Ze zijn aangeleverd in potjes van 9 cm en afgelopen vrijdag hebben we ze in grotere potten geplant. Deze zomer kunnen ze dan flink groeien. In de herfst of volgend voorjaar gaan ze de grond in. Bijzonder om met planten te werken die 2 miljoen jaren geleden ook al in Steyl groeiden.

Zondag 18 februari sneeuwklokjesdag

Maak een winterwandeling tussen tienduizenden sneeuwklokjes en andere winterbloeiers. Voor onze vrienden staat een gratis kopje koffie of thee klaar in het koetshuis. En voor de liefhebber zelfs een glaasje glühwein. We verkopen sneeuwklokjes in mooie potten en natuurlijk ook zaden en honing.

Bamboetuin wordt opgeschoond

Doordat het Waterschap het komende half jaar de Maashoek nog flink aan het ‘verbouwen’ is, hebben wij de mogelijkheid om de bamboetuin flink op te schonen. Dat is handmatig niet te doen en nu er geen heg meer is kan de graafmachine gemakkelijk op het terrein van de botanische tuin komen. Het uitdunnen is nu …

De wilde herfsttijloos (Colchicum autumnale)

Toch weer bijzonder: de Wilde herfsttijloos (Colchicum autumnale) bloeit weer. Elk jaar weer verrassend om deze plant tevoorschijn te zien komen. Zonder blad, gewoon ineens in volle bloei. De bladeren en vruchten komen pas in het voorjaar tevoorschijn. De plant staat op de rode lijst als zeer kwetsbaar en is in het wild tamelijk zeldzaam.

Open Tuindag

De Open Tuindag op zondag 21 mei was een groot succes! Het weer was prachtig, de tuin is nog prachtiger en ons aanbod van planten, zaden en honing viel goed in de smaak. Muziekensemble Flauticordi zorgde voor de muziek, Jan en Piet gaven rondleidingen en alle andere vrijwilligers zorgden voor verkoop, voorlichting en voor de …